In dit interview legt Egon von Greyerz aan Paul Eberhart van SilverDoctors uit dat de combinatie van het Coronavirus en de komende economische depressie de wereld voor altijd zal veranderen. We gaan nu naar een hyperinflatoire depressie die uiteindelijk zal leiden tot een deflatoire depressie.

De komende jaren zullen geen mooi plaatje geven en veel mensen zullen eronder lijden. Het is voor overheden en centrale banken te gemakkelijk geweest om geld te drukken. Dit heeft een illusoire hoge levensstandaard gecreëerd. Maar de wereld zal nu ontdekken dat gedrukt geld geen waarde heeft en dat je een schuldenprobleem niet kunt oplossen met meer schulden.

Hoewel de tijden moeilijk zullen zijn, zijn er altijd kansen voor mensen die bereid zijn hard te werken. Zolang je niet afhankelijk bent van waardeloos gedrukt geld en failliete regeringen.

De boodschap van Egon is al 20 jaar consistent. De risico’s in de wereld zijn ongekend vanwege de enorme schulden- en activabubbels en het behoud van rijkdom in de vorm van fysiek goud en zilver is essentieel. Goud en zilver worden erg ondergewaardeerd en het zal zeer binnenkort onmogelijk zijn om tegen deze prijzen edelmetalen te kopen.

Andere onderwerpen die Egon en Paul behandelen zijn:

  • Elke afzonderlijke hyperinflatoire gebeurtenis in de geschiedenis was het gevolg van de verlaging van de valuta
  • Verbreek de scheiding tussen de papiermarkt en de fysieke markt voor olie en goud
  • Waarom u geen gouden ETF’s zou moeten kopen
  • Hoe verhoudt onroerend goed zich tot goud en zilver?

 

Bekijk dit interview om de antwoorden op deze vragen en meer te leren.

 

Lees meer informatie van Egon von Greyerz
Oprichter en leidende Partner van
Matterhorn Asset Management
Zurich, Switzerland
Website: GoldSwitzerland.com