Uw zilveren munten en/of baren betalen

ZilverSparen.nl geeft u bij het spaarsysteem telkens in het begin van uw termijn een mail waarin de volgende betaalopties zitten:

iDeal
Met iDeal kunt u veilig, vertrouwd en eenvoudig uw bestelling online afrekenen. Als internetbankierder kunt u direct gebruik maken van iDeal zonder dat u zich daarvoor apart hoeft aan te melden. iDeal werkt alleen voor klanten met een Nederlandse bankrekening.
Kies uw bankinstelling en geef uw bankrekeningnummer in. Daarna betaald u via het voor u bekende betaalsysteem.
Werkt alleen voor klanten die een Nederlandse bankrekening hebben.

Bancaire Overboeking
Indien u geen bankrekening heeft waarmee u de mogelijkheid heeft om met iDeal te betalen is dit geen probleem.
U kunt uw bestelling ook gewoon aan ons voldoen per overboeking. U ontvangt van ons, na het plaatsen van uw bestelling, een email waarin u alle informatie kunt vinden om uw betaling te voldoen. Gelieve binnen 48 uur het totaalbedrag van uw faktuur over te maken onder vermelding van uw bestelnummer. Zodra bij ons uw betaling binnen is, zullen wij uw order verwerken en aan u toezenden.

(Deze optie geld ook voor onze Belgische klanten. Op de aan u gestuurde bevestigingsmail staat ons internationale IBAN nummer vermeld.)

Bancontact
Voor onze Belgische klanten hebben wij de mogelijkheid te betalen via Bancontact. De veilige en snelle methode om via uw bankaccount online uw betaling te verrichten. Geef uw cardnummer op, en volg de aanwijzegingen op het voor u bekende scherm bij uw bank.
(Indien u deze mogelijkheid niet heeft, kunt u gebruik maken van de bancaire overboeking!)

Zoals u ziet, heeft u alle mogelijkheden tot uw beschikking om de door uw gekozen optie te accepteren.
Al onze betalingen worden verwerkt door Pay.nl.

Mocht u nog vragen en/of suggesties hebben, dan horen wij dit van het ZilverSparen.nl team graag!