De wereldwijde zilver investerings-voorraden stegen op één dag met een recordstijging na de grote uitverkoop en het herstel van de zilverprijs op dinsdag. Het is bijna een decennium geleden dat de ‘Global Silver ETF’ en ‘Exchange Inventories’ op één dag met zo’n groot bedrag toenamen. Het overgrote deel van de stijging was te danken aan de ‘iShares SLV ETF’.

Hieronder ziet u de wereldwijde zilver inventarisatie van GoldChartsRUs.com. Zoals u kunt zien, zijn de wereldwijde zilvervoorraden op 19 januari met meer dan 20 miljoen oz gestegen.

Toename bezit in zilver voorraden periode januari 2020 - januari 2021

Met deze recordstijging op één dag staan ​​de wereldwijde zilvervoorraden nu op een nieuw record van 1,54 miljard oz. Als je naar de onderkant van de grafiek kijkt die de dagelijkse instroom-uitstroom van zilvermetaal in de Global Silver ETF & Exchange-voorraden laat zien, was het piekgemiddelde ongeveer 10 miljoen oz per dag. Op 19 januari steeg het echter met het dubbele van dat bedrag tot 20 miljoen oz.

Zoals ik al zei, kwam de meeste, zo niet alle, stijging van de instroom van metaal in de SLV ETF. Is het mogelijk dat 20 miljoen oz zilver in één dag naar de SLV ETF gaat? Ik geloof van wel, maar het is meer een boekhoudkundige transactie. De zilverbaren bevinden zich mogelijk al in één van de vijf kluizen van JP Morgan in Londen en New York waar het metaal wordt opgeslagen. Het enige wat ze doen is de Silver Bar-serienummers bemachtigen en op hun rekening zetten.

ishares silver trust overzicht

Hierbij de eerste pagina van de ‘Silver Bar List’ van JP Morgan voor 20 januari:

JP Morgan bullion overzicht

JP Morgan somt 590.605 zilverbaren op met een gewicht van ~ 1.000 oz. De meeste baren zijn minder dan 1000 oz. Als u echter naar de ‘iShares SLV ETF’ website gaat en op de link Silver Bar List klikt, kunt u alle individuele bars, serienummers, gewichten en de raffinaderij/groothandel bekijken waar deze vandaan kwamen.

Kan deze lijst tot op zekere hoogte worden verzonnen? Ik denk het. Maar uiteindelijk kan het me niet schelen. Het belangrijkste voor mij is dat beleggers hun eigen zilvermetaal kopen en opslaan en de Silver ETF Demand gebruiken als een barometer om te laten zien hoeveel de reguliere belegger geïnteresseerd raakt in zilver. 99% van de beleggers zal de Silver ETF kopen, maar dat zal mettertijd veranderen. Als we echter 2-3% van die 99% krijgen als we echt fysiek zilver kopen … is het GAME OVER. Die tijd ligt nog voor ons.

Wanneer zullen meer van de 99% zilver kopers, gaan kopen in fysiek zilver? Wanneer de wereld het ENERGIE PROBLEEM begint te aanvaarden, zullen meer investeerders fysiek zilver gaan kopen om vermogen te beschermen. Ook zullen bepaalde regio’s van de wereld meer worden beïnvloed door het ENERGIE PROBLEEM dan andere gebieden.

Interessant is dat de ééndaagse toename van 20 miljoen oz in de SLV ETF-voorraden is, en dat deze plaatsvond tijdens een grote uitverkoop en herstel van de zilverprijs op 19 januari. De zilverprijs daalde tot $ 24,04 en bereikte toen het hoogste punt van bijna $ 25,50 in slechts één dag. Het lijkt erop dat de SLV ETF-managers van JP Morgan gebruik hebben gemaakt van de uitverkoop om meer metaal aan de voorraden toe te voegen. Dit is ongeacht of al het metaal aanwezig is of niet. Nogmaals, het kan me niets schelen. U kunt de prijsactie zien die is gelabeld als ‘#3’.

Zilverprijs dagoverzicht 20 januari 2021

Ik heb ‘#1’ & ‘#2’ opgenomen omdat we een meer gedetailleerde analyse kunnen bieden voor onze ‘Silver & Gold members’ op onze website SRSrocco Report. In augustus en september meldde ik onze ‘Silver & Gold members’ dat de zilverprijs waarschijnlijk een uitverkoop zou ondergaan zodra deze onder de SYMMETRISCHE DRIEHOEK van #1 doorbrak. Tijdens mijn interview op Silver Bullion TV zei ik publiekelijk’ ‘Steve St. Angelo – Deze bullmarkt zal niet eindigen nu goud zijn monetaire rol herwint’.

Toen de zilverprijs een STIJGENDE WEDGE (Wig/Punt) vormde in #2, heb ik verschillende keren gepost dat het bezig was met een nieuwe, lagere correctie. De prijsdaling was groot tijdens de ‘#1’ & ‘#2’ correcties, maar dit is typerend voor de meeste grondstoffen en aandelen.

Ten slotte denk ik dat de bredere markten binnenkort nog steeds een correctie van 5-10% zullen ondergaan. De technische indicatoren bevinden zich nog steeds op extreme niveaus. Zodra deze correctie optreedt, zal het waarschijnlijk de metalen en mijnbedrijven ermee naar beneden halen. Wees dus voorbereid.