De vraag van beleggers naar edelmetalen blijft hoog en de verkoop van de zilveren American Eagle munt in november was de hoogste in negen maanden. Niet alleen waren de verkopen van zilveren Eagles het hoogst sinds maart, toen de pandemie investeerders ertoe bracht voorraden weg te vagen. Maar ook de verkoop van gouden American Eagle munten steeg de afgelopen week ook nog eens met 25.500 troy oz.

Volgens de gegevens van de U.S. Mint is de verkoop van de zilveren American Eagle gestegen van 4.081.000 oz op 23 november naar 4.805.000 oz op 30 november. De totale verkoop van zilveren Eagle’s voor 2020 is nu 29,3 miljoen.

Verkoop zilveren American Eagle 23 november versus 30 november 2020

De verkoop in november van de zilveren Eagle is met 4,8 miljoen stuks de op één na hoogste van het jaar vergeleken met de 5,5 miljoen verkocht in maart, toen de zilverprijs daalde met $ 12 tijdens de beurscrash als gevolg van de pandemie. Het lijkt waarschijnlijk dat de verkoop van zilveren Eagles dit jaar de 30 miljoen zal bereiken en overtreffen.

UPDATE 1 DECEMBER 14:30 MST:
Het lijkt erop dat de U.S. Mint op de eerste dag van december nog eens 276.000 zilveren Eagles heeft verkocht. Totaal aantal zilveren American Eagles voor 2020 zijn nu 29,6 miljoen. Ik denk dat we dit jaar dus de 31 miljoen verkochte Eagle’s zullen gaan halen.

Bovendien bereikte de verkoop van de gouden American Eagle in november 88.000 oz, tot een totaal van 794.500 oz. Dit voor het hele jaar versus 152.000 oz voor het volledige jaar 2019.

Verkoop gouden American Eagle jan-nov 2020 versus volledig 2019

Zoals ik al vaak heb gezegd, denk ik dat we nog maar beginnen met een ENORME STIJGING in de vraag naar investeringen in edelmetalen in de komende jaren te zien. Vooral in 2021. Er vindt een groot bloedbad plaats in de Amerikaanse economie waar nog geen rekening mee is gehouden door de aandelenmarkten of reguliere media.

Tom cloud edelmetaal specialist ook te lezen bij Zilver Sparen.nl

Een artikel van Tom Cloud
Voorzitter van de raad van Turamali, Inc.
verbonden als edelmetaal expert bij SRSRocco Report
Website: SRSRoccoReport


Bij zilversparen.nl willen we graag informatie delen over zilver en alles wat met edelmetaal te maken kan hebben waaronder goud, platina en paaldium. Vandaar artikelen van bekende en minder bekende auteurs over zilver en edelmetaal. U hoeft het er zeker niet mee eens te zijn, maar zolang u er maar over nadenkt 🙂
Veel plezier met dit artikel van Tom Cloud van de website SRSRocco Report


DISCLAIMER
ZilverSparen biedt intelligente, goed onderzochte informatie aan voor mensen met interesse in de economie en investeringen. Noch ZilverSparen, noch enige van de eigenaren, functionarissen, directeuren, werknemers, dochterondernemingen, gelieerde ondernemingen, licentiegevers, service- en inhoudleveranciers, producenten of agenten bieden financiële adviesdiensten. Wij verkondigen ook geen wonderen met betrekking tot zilver en de prijs van zilver. We verstrekken deze inhoud en meningen alleen aan lezers, zodat ze weloverwogen investeringsbeslissingen kunnen nemen. U mag in geen geval meningen die ZilverSparen op deze of enige andere (dochter) website aanbiedt, interpreteren als financieel advies.